Over ons

Sinds 1 januari 2013 zijn wij, Ellen en Gerrit van Gerven, uitbaters van café Schuttershof. Schuttershof is niet zomaar een café. Het is een dorpscafé waarbij alle dorpsbewoners een beetje eigenaar zijn. En dat is iets waar wij bijzonder trots op zijn.

Samen met een team van zo’n twintig enthousiaste medewerkers runnen wij dit café dat zeven dagen per week geopend is. Veel medewerkers beginnen bij Schuttershof in de afwaskeuken en groeien daarna door tot een vaste kracht in de bediening of keuken. Samen vormen die medewerkers een gezellig team dat zich verantwoordelijk voelt voor het reilen en zeilen in dit eetcafé.

Wat Schuttershof zo bijzonder maakt is dat het een echt dorpscafé is. Het café is jaren geleden door het hele dorp overgenomen en dat gevoel van saamhorigheid voel je iedere dag wanneer je het café binnenloopt. Het sociale aspect is heel belangrijk in Esbeek en alle verenigingen weten Schuttershof dan ook te vinden voor een vergadering of feestelijke gelegenheid. Vanuit de dorpskern worden er vaak activiteiten georganiseerd waarbij Schuttershof nauw wordt betrokken.

Sinds de komst van de Andreas Schotel wandelroute is Esbeek landelijk op de kaart gezet als wandelgebied. De route van 10 kilometer voert je door de Esbeekse natuur waarin prachtige sculpturen te zien zijn, gebaseerd op de etsen van de gelijknamige etsenkunstenaar. De wandelroute is gratis verkrijgbaar bij Schuttershof en veel wandelaars sluiten de wandeling af op ons terras met een kopje koffie, lunch of lekkere Andreas Schotel.

Gedurende de zomermaanden trekt Schuttershof veel wandelaars en zit het terras zeven dagen per week vol. In de wintermaanden is dat natuurlijk anders en wij zijn dan ook heel blij dat er een groep vrijwilligers is die tijdens de koude dagen bijspringt om het café draaiende te houden. Zo kunnen we ook in het laagseizoen de deuren zeven dagen per week openen om onze dorpsbewoners te verwelkomen.

Je leest het al, wij zijn heel trots dat we met zoveel enthousiaste medewerkers en vrijwilligers Schuttershof mogen uitbaten en we hopen dat we dit succes nog lang kunnen voortzetten.