Zalen

Café Schuttershof. Een van onze zalen, de Flaeskamer.

De Flaeskamer

De Flaeskamer is vernoemd naar ‘de Flaes’, het bekendste en grootste meer van het buitengebied in Esbeek. Vanuit de Flaestoren heeft u uitzicht over dit meer en de omgeving.

Faciliteiten

Deze geheel besloten zaal wordt heerlijk verwarmd door een houtkachel en grenst aan onze sfeervolle binnenplaats. De zaal heeft een eigen ingang via de binnenplaats. De Flaeskamer is een mooie locatie om met een gezelschap van maximaal 18 personen te vergaderen. 

Café Schuttershof. Een van onze zalen, het Oude Parochiehuis.

Het oude Parochiehuis

Dit gedeelte van café Schuttershof was tot ongeveer 1988 eigendom van de naastgelegen kerk. Tot die tijd was hier namelijk het parochiehuis gevestigd. Later werd de zaal bij Schuttershof betrokken en ging daar dienst doen als feestzaal. In 2007 werd de zaal met behulp van 80 vrijwilligers verbouwd en omgetoverd tot een prachtige ruimte met de uitstraling van een bruin café. De zaal heeft veel mogelijkheden. De locatie is erg sfeervol voor bruiloften, feesten en partijen. Ook voor vergaderingen, cursussen en bedrijfspresentaties is de ruimte erg geschikt.

Faciliteiten

De zaal heeft een eigen ingang en afzonderlijke toiletten. Met behulp van een schuifpui is de zaal op te splitsen in twee ruimtes. Bij een wat kleiner feest zorgt het dichtdoen van deze schuifdeuren voor een wat kleinere en knussere ruimte, bij een groot aantal gasten gaan de deuren open en kan er gedanst worden. De zaal beschikt daarnaast over een vast podium met een aparte kleedruimte.

Mogelijkheden

Tijdens feesten maar ook tijdens vergaderingen is het mogelijk een hapje te eten in onze zaal. Zo kunt u tijdens een zakelijke bijeenkomst genieten van ons lunchbuffet. Tijdens een feestje serveren wij u graag ons hapjesbuffet of een ander buffet naar uw wensen. Hierbij geldt dat alles mogelijk is, informeer gerust naar de mogelijkheden!

Café Schuttershof. Een van onze zalen, de Huiskamer.

De Huiskamer

In onze huiskamer vindt u het Andreas Schotel museum. Daarnaast kunt u deze ruimte gebruiken om met een klein gezelschap te borrelen, een hapje te eten of met een gezelschap tot veertig personen te vergaderen.

Meer weten over Andreas Schotel? Ga dan naar de website van Andreas Schotel

Café Schuttershof. Een van onze zalen, het Andreas Schotel Museum

Andreas schotel museum

Andreas Schotel werd in 1896 te Rotterdam geboren en is in 1984 op 88-jarige leeftijd overleden. Vanaf zijn veertiende jaar werkte Andreas Schotel als patroontekenaar voor een tapijtfabriek in Rotterdam. In de jaren 1916 en 1917 volgde hij de etsklas aan de kunstacademie aldaar. Naast aquarellen, gouaches en etsen heeft Schotel zich voornamelijk toegelegd op de etstechniek. Zijn “schoon gedrukte ets” neemt binnen de etskunst een geheel eigen plaats in. Het door hem zelf ontwikkelde oppervlakteschoonmaakwerktuig “Mari” stelde hem daartoe in staat.

De mens aan het werk in de stad en in de Brabantse land- en bosbouw was voor Andreas Schotel een voortdurende bron van inspiratie. Zo heeft hij in de vorige eeuw de geschiedenis van de Brabantse landbouw in en om Esbeek in zijn werken weergegeven. Vanaf 1924 tot aan zijn sterven bracht Andreas Schotel daar ieder jaar enkele maanden door. Zijn genegenheid voor Esbeek bleek uit zijn wens om aldaar op “Godes Akker” begraven te worden.

In mei 2009 is als onderdeel van de Dorpshuiskamer het Andreas Schotel museum geopend.

Meer weten? Neem een kijkje op de website van Andreas Schotel.
Of neem contact op met de Stichting Vrienden van Andreas Schotel: 06 23154233.

7 dagen per week

Geopend

Voor lunch, diner, borrelen, feesten, vergaderingen en meer!

Openingtijden

Dagelijks geopend vanaf 10:30.
De sluitingstijd varieert.

Keuken geopend vanaf 11:30 tot 20:30

Tot zo!

Dorpsstraat 2, 5085 EG Esbeek
Noord-Brabant, Nederland

Privacyverklaring | Webdesign & realisatie Pulles Media Design